Qt Designer Örnek Form Tasarıımı

  

Adım 1 : Yeni bir form oluşturup form üzerine bir adet pushButton ekleyelim. Buton adını BTN_1 olarak değiştirelim. Buton text bölümüne 1 yazalım. Min size özelliğini 50x50 olarak girelim. 


Adım 2 : Kopyala yapıştır ile butonu çoğaltalım. Buton isimleri otomatik artış ile kendisi düzenlenecektir. Butonları kabaca bir hesap makinesinde olduğu gibi düzenleyelim. Text bölümüne rakamları yazalım.. 0 Butonu ve ekleyeceğim işlem butonları için buton adlarını tekrar düzenlemeliyiz. 


Herhangi bir butonu çoğaltarak işlem butonlarını da oluşturalım ve isimlerini düzenleyelim. 


Adım 3 : Kabaca yerleştirdiğimiz butonların hepsini seçelim. Sağ tarafta özellikler bölümünde dikey politikayı minumum olarak değiştirelim. Sonra Yine tüm butonlar seçili iken yukarıdan grid yerleşim butonuna basalım. Butonlarımız otomatik olarak düzenlenecektir. 



Adım 4 : Form üzerine bir listWidget nesnesi yerleştirelim. Sonrasında form gövdesini seçerek yukarıdan dikey yerleşim butonuna basalım. 



Form önizleme yaparak form yerleşimine bakalım. Küçük boyutlandırma ile herşey güzel görünüyor ancak boyut büyüdüğünde sonuçları göstereceğimiz beyaz alan (listwidget) çok büyüyor.



Bu durumu düzeltmek için listwidget in min ve maks yüksekliğini 100 olarak değiştrelim. 



Böylece istediğimiz sonuca ulaşmış olduk. İncelemek isterseniz bu çalışmanın Qt Designer  dosyasını buradan indirebilirsiniz. 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski