Maya Takvimi

 Ahşap saat projesini tamamladıktan sonra edinmiş olduğum cnc router tecrübelerim ile 2011 yılında ahşap işleyerek bir mava takvimi yaptım. Maya takviminin sonunun 2012 yılı olması sebebi ile o maya takvimi dönemde oldukça popülerdi...

Cnc ile Ahşap Üzerinde Maya Takvimi İşlemesi

Desene ait dxf dosya internet üzerinden ücretsiz bir şekilde temin edilebiliyor. Örneğin 3axis.co üzerinden indirebilirsiniz. 

Cnc ile Ahşap Üzerinde Maya Takvimi İşlemesi

Desen lamine çam ağacı üzerine 38cm olarak cnc router da V-Carving tekniği ile işlendi.

Ahşap Maya Takvimi Sonlandırma

Pinoteks uygulamasından sonra desen biraz kayboldu. Kontrast oluşturarak deseni ortaya çıkartmak için tekrar yüzeye zımpara uyguladım.

Ahşap Maya Takvimi Sonlandırma

 Zımpara sonucu kontrastı yakalasam da bu seferde zımpara tozları desenin içine doldu ve hava ve fırça ile temizlesem de istediğim canlılığı elde edemedim. Son çare olarak su ile yıkamaya karar verdim. Ardından güneşte kuruttum. Böylece hem istediğim canlı kontrastı yakalamış oldum hem de ahşabın sudan çok hafif etkilenmesinden dolayı gerçekçi bir eskitme ortaya çıkmış oldu.

 Desenin işlenmesi beş saat civarında sürmüştü. İşleme sırasında kısa bir kayıt yapmışım. Video görüntümüz ile konuyu sonlandıralım...

Not : Video da cnc nin sesi oldukça gürültülü yaratıyor. İzlemek isterseniz önceden sesi azaltmanızı tavsiye ederim.



Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski